Edgware

Edgware er en bydel i det nordlige London, i kommunene Barnet og Harrow, 15 kilometer nordvest for bysentrum. Bydelen har 76 056 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Faktaboks

Uttale
'Edʒwɛə
Etymologi
Ecgi’s weir, ‘Ecgis dam’

Romerveien Watling Street danner grense mellom kommunene Barnet mot øst og Harrow i vest. Edgware har en etnisk sammensatt befolkning med en stor jødisk minoritet, samt hinduer og muslimer av indisk opprinnelse. Bebyggelsen er i hovedsak fra etter 1920. Kirken St. Margaret skriver seg opprinnelig fra middelalderen, men har blitt sterkt ombygd. Popsangeren Georg Michael i Wham! kommer fra Edgeware.

Historie

Ecgis dam nevnes første gang i kilder fra 900-tallet. På 1700-tallet ble Egdware et viktig skyss-skifte, og fikk vertshus og markeder til å betjene de veifarende. Forstadsbanen åpnet i 1867, men førte i første omgang ikke til noen utvikling på grunn av avstanden til London. Det var først med forlengelsen av undergrunnsbanen til Edgware i 1924 at man begynte en rask oppdeling av tidligere landbruksområder til boligtomter. Store veiprosjekter (M1 og A41) har gjort at mye av den eldre bebyggelsen er forsvunnet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg