Faktaboks

Edgware
Uttale
'Edʒwɛə
Etymologi
Ecgi’s weir, ‘Ecgis dam’

Edgware er en bydel i det nordlige London, i kommunene Barnet og Harrow, 15 kilometer nordvest for bysentrum. Bydelen har 76 056 innbyggere (2011).

Romerveien Watling Street danner grense mellom kommunene Barnet mot øst og Harrow i vest. Edgware har en etnisk sammensatt befolkning med en stor jødisk minoritet, samt hinduer og muslimer av indisk opprinnelse. Bebyggelsen er i hovedsak fra etter 1920. Kirken St. Margaret skriver seg opprinnelig fra middelalderen, men har blitt sterkt ombygd. Popsangeren Georg Michael i Wham! kommer fra Edgware.

Historie

Ecgis dam nevnes første gang i kilder fra 900-tallet. På 1700-tallet ble Edgware et viktig skyss-skifte, og fikk vertshus og markeder til å betjene de veifarende. Forstadsbanen åpnet i 1867, men førte i første omgang ikke til noen utvikling på grunn av avstanden til London. Det var først med forlengelsen av undergrunnsbanen til Edgware i 1924 at man begynte en rask oppdeling av tidligere landbruksområder til boligtomter. Store veiprosjekter (M1 og A41) har gjort at mye av den eldre bebyggelsen er forsvunnet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Jon Richardsen

Er det en skrivefeil i artikkelen? Stedet er benevnt både som Edgeware og Egdeware. Kan begge brukes? Ser at Wikipedia også operer med begge skrivemåter.

skrev Roger Pihl

Det er garantert en skrivefeil, sånn går det når hjernen ikke holder følger med tastene. Takk skal du ha!

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg