Harrogate

Artikkelstart

Harrogate er en by og en bykommune i grevskapet Yorkshire i England, 23 kilometer nord for Leeds. Byen har 73 566 innbyggere ved folketellingen i 2011, bykommunen har 157 869 innbyggere og et areal på 1308 kvadratkilometer. Harrogate by er administrasjonssentrum, mens Knaresbororugh er en markedsby og Ripon er en gammel katedralby.

Faktaboks

Uttale
hˈærəgeit

Harrogate oppsto på 1600-tallet som kursted etter at mineralkildene ble oppdaget i 1596, og delte seg i to etter hvor de forskjellige svovel-, salt- og jernholdige kildene lå; High Harrogate og Low Harrogate. Mesteparten av de 88 kildene lå i Low Harrogate og her finnes fortsatt noen spa-fasiliteter, men fra midten av 1900-tallet utviklet næringslivet seg mer i retning av lett industri og forskningsinstitusjoner mens hotellene begynte med konferanser og messer. Harrogate International Center er et av de største konferanse- og utstillingssenterne i Europa.

Harrogate har mange vakre parker og hager. Studley Royal Water Garden med ruinene av Fountain Abbey kom på UNESCOs verdensarvliste i 1986.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg