Harrogate

Harrogate er en by og en bykommune i grevskapet Yorkshire i England, 23 kilometer nord for Leeds. Byen har 73 566 innbyggere ved folketellingen i 2011, bykommunen har 157 869 innbyggere og et areal på 1308 kvadratkilometer. Harrogate by er administrasjonssentrum, mens Knaresbororugh er en markedsby og Ripon er en gammel katedralby.

Faktaboks

uttale:
hˈærəgeit

Harrogate oppsto på 1600-tallet som kursted etter at mineralkildene ble oppdaget i 1596, og delte seg i to etter hvor de forskjellige svovel-, salt- og jernholdige kildene lå; High Harrogate og Low Harrogate. Mesteparten av de 88 kildene lå i Low Harrogate og her finnes fortsatt noen spa-fasiliteter, men fra midten av 1900-tallet utviklet næringslivet seg mer i retning av lett industri og forskningsinstitusjoner mens hotellene begynte med konferanser og messer. Harrogate International Center er et av de største konferanse- og utstillingssenterne i Europa.

Harrogate har mange vakre parker og hager. Studley Royal Water Garden med ruinene av Fountain Abbey kom på UNESCOs verdensarvliste i 1986.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg