Faktaboks

Gilbert O'Sullivan
Raymond Edward O'Sullivan
Uttale
ousˈʌlivən
Født
1. desember 1946, Waterford, Irland
Gilbert O'Sullivan, 1974

Gilbert O'Sullivan er en irsk-britisk popsanger, pianist og låtskriver. Han fikk enorm suksess tidlig på 1970-tallet med sin gammeldagse image og sin fengende, pianobaserte pop med intelligente tekster.

Han flyttet som elleveåring med familien til Swindon i England. Artistnavnet er inspirert av operettekomponistene Gilbert and Sullivan. Han fikk stor suksess i Storbritannia og Norge med albumene Himself (1971), Back To Front (1972) og I'm A Writer, Not A Fighter (1973).

Hans største britiske hits var Nothing Rhymed i 1970, No Matter How I Try i 1971, Alone Again (Naturally) og Why Oh Why Oh Why i 1973, samt tre som også slo stort an hos nordmenn: Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day og Clair i 1972, og Get Down i 1973. Han gikk dessuten til topps i Norge med singlen Matrimony (1972).

O'Sullivan har siden 1974 utgitt et drøyt dusin album, men de solgte mye mindre. Han er imidlertid fortsatt en populær konsertartist.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg