GENO Avl og semin er en avls- og seminorganisasjon lokalisert på Hamar, en landsomfattende organisasjon eid av cirka åtte tusen norske storfebønder. Selskapet het tidligere NRF (Norsk rødt fe) samme navn som storferasen organisasjonen har basert sin virksomhet på. GENO har ansvar for avl og utvikling av NRF-rasen, og driver forskning på avlsprogram, semin, reproduksjon og dyrehelse. GENO distribuerer storfesæd over hele landet, vesentlig fra NRF-rasen, men tilby også sæd fra kjøttferaser og andre melkeraser til sine medlemmer og andre kunder. GENO global (datterselskap) har ansvar for sæddistribusjon og salg til over 20 internasjonale markeder, der USA, og Storbrittania og Irland er de største.

GENO driver testingsstasjonen for unge okser i Øyer, og seminstasjon på Store Ree i Stange. De selger over 400 tusen sæddoser per år, 375 tusen av disse i Norge. Organisajonen har en omsetning på over 400 mill. kroner, de ansatte utgjør 160 årsverk. GENO utgir tidskriftet Buskap, med et opplag på over ti tusen per utgivelse.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg