Fusafjorden, fjord i Hordaland, strekker seg fra Bjørnafjorden ca. 13 km i nordøstlig retning på østsiden av Bergenshalvøya. Fusafjorden fortsetter nordøstover i Samnangerfjorden, mens Eikelandsfjorden fører østover inn til Eikelandsosen, kommunesenter i Fusa.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

12. februar 2011 skrev Terje Vindenes

Namnet "Fusafjorden" eksiterer berre på kartet. Det er ingen som bur langs fjorden som har tradisjon for å nytta namnet "Fusafjorden".På kartet er namnet "Fusafjoden" markert frå Vinnes og inn mot Venjaneset, og på andre er namnet markert nesten heilt ut til Bjørnen. Det stemmer ikkje. Heile fjorden frå Tysnes mot Bjørnen eller Bjørnatrynet ved innlaupet til Halljem og vidare inn mot Venjaneset er i tradisjon kalla Bjørnafjorden av alle som har brukt den.Etter at "Bjørnafjorden" har dukka opp på kart for ca 10 år sidan, har eg spurt mange om dei kjenner eller har nytta dette namnet, og ingen har gjort det. Som vitne til dette vil eg visa til far min, Sigurd Vindenes, som dreiv med kystfart i heile sitt yrkesliv og som nytta fjorden utanfor Vinnes frå han var fødd i 1909 til han døydde i 2006, og han hadde aldri høyrt nokon nytta dette namnet.Eg har skrive om dette i avisa "Os og Fusaposten", der hevda eg at "Fusafjorden" berre eksisterer på kartet og ikkje i hovudet på folk som har nytta fjorden frå Venjaneset til Vinnes, og fekk ingen motsvar til denne påstanden.Så det er opplagt at det ikkje er grunnlag for å kalla nokon del av Bjrnafjorden for dette namnet.Eg veit ikkje kven som har sett namnet "Fusafjorden" på dette fjordstykket, men trur kanskje at namnet er sett av nokre kommunebyråkrar, saman med namnet "Fusahalvøya" som det heller ikkje er nokon tradisjon for.

Når det gjeld meg og dette spørsmålet, så er eg fødd på Vinnes i 1942, har hus der og har vore der kvar sumar sidan eg flytta får barndomsheimen i 1959. Eg har registrert mange gardsnamn i Fusa kommune på 70 og 80 talet, og har ein viss kompetanse på dette området.Men dette skulle eg vel skrive til Norsk Kartverk, og det skal eg gjera.Terje Vindenes

Odalen 11.02.11Solbakkelia 24

2100 Skarnes

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.