Faktaboks

Frank Nicholas Piasecki
Uttale
piasˈecki
Født
24. oktober 1919, Pennsylvania, USA
Død
11. februar 2008, Haverford, Pennsylvania, USA
Frank Nicholas Piasecki, 1951
Frank Nicholas Piasecki, 1951
Av /𝒲.

Frank Nicholas Piasecki var en amerikansk flyingeniør av polsk herkomst, og en foregangsmann innen helikopterkonstruksjon.

Karriere

Piasecki var utdannet ved University of Pennsylvania og New York University. Han utviklet et helikopter som han fløy i 1943. Piasecki dannet en gruppe bestående av flyentusiaster under navnet «PV Engineering Forum». I 1944 fikk dette selskapet kontrakt på bygging av det forholdsvis store helikopteret PV–3 med tandemrotorer. I 1946 ble selskapet refinansiert og utvidet, og ble omdannet til Piasecki Helicopter Corporation. I 1955 var Piasecki fjernet fra styret og selskapet omdøpt til Vertol (senere en del av Boeing Corporation). I 1955 etablerte Piasecki selskapet Piasecki Aircraft Corporation, som fremdeles eksisterer. Selskapet driver forskning og utvikling på helikoptre og droner.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg