Foreningen for barnpalliasjon har som formål "at barn som lever med en uhelbredelig sykdom skal få tilrettelagt lindrende tilbud kalt barnepalliasjon og styrke omsorgen rundt dem og familiene til å bli sett og hørt». Foreningen ble stiftet 3. november 2009 under navnet «Ja til lindrende enhet og omsorg for barn».

Foreningen er diagnoseuavhengig.

Foreningen for barnepalliasjon tar utgangspunkt i at flere barn lever med tilstander som forkorter livet. Foreningen ønsker å øke oppmerksomheten rundt palliasjon som tilbud innen helsevesenet og som omsorgsfilosofi. De har et helhetlig menneskesyn og skal være en pådriver overfor myndigheter, forskningsinstitusjoner og helsesektoren for å etablere lindrende enheter for barn med uhelbredelige tilstander. Foreningen ønsker å være et talerør for helsepersonell, barna og familiene.

Lindrende behandling for barn er forskjellig fra den behandlingen som tilbys voksne fordi barnas livs- og helsesituasjon er forskjellig. Foreningen ønsker derfor å bidra til å styrke kunnskapsgrunnlaget for lindrende behandling for barn og arbeide for at det opprettes lindrende enheter rettet mot barn. Målet er å gi livskvalitet til den tiden barnet får.

  • Goldman A., Hain R., Liben S., (red.), Oxford Textbook of Palliative Care for Children. Oxford University Press, Oxford, 2012; 1–500.
  • Norsk oversettelse: Goldman A., Hain R., Liben S., (red.), Grunnbok i barnepalliasjon. Foreningen for barnepalliasjon og Kommuneforlaget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.