Logo
Logo
Av .
Lisens: Fri bruk

European Film Awards er en europeisk filmpris som deles ut årlig av European Film Academy i Berlin til europeiske filmer og personer som har utmerket seg i filmindustrien.

Bakgrunn

Prisen ble opprettet samtidig med European Film Academy i 1988 i forbindelse med det europeiske film- og TV-året. Den ble kalt Felix-prisen til 1996.

Det er 26 kategorier, blant annet beste spillefilm, beste dokumentarfilm, beste kortfilm, beste regissør, beste manusforfatter og beste mannlige og kvinnelige skuespiller.

Norske prisvinnere

Norge har vært representert blant prisvinnerne flere ganger, deriblant med Liv Ullmann som fikk prisen for beste europeiske bidrag til den internasjonale filmindustrien i 2004, Martin Otterbeck som ble kåret til beste europeiske filmfotograf for Utøya 22. juli i 2018, og Ninjababy som i 2021 vant prisen for beste europeiske komedie.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg