Faktaboks

Eidsvåg Fabrikker
Forretningsadresse

Eidsvågbakken 1, Åsane

Stiftet
1896
Nedlagt
1972
Eidsvåg Fabrikker, ca. 1900–1910

Chr. Petersen grunnla Eidsvåg Fabrikker etter at han hadde kjøpt Eidsvåg mølle i 1896. Fabrikken ble en viktig trikotasjefabrikk på vestlandet.

Eidsvåg Fabrikker, ca. 1900–1910
Av /Universitetsbibliotetket i Bergen.

Eidsvåg Fabrikker var en industribedrift på Eidsvåg i Åsane, rett nord for Bergen. Fabrikken ble etablert i 1896 av tekstilgründeren Christian Petersen, som tidligere hadde vært med på å starte både Hop Spinderi & Tricotagefabrik i 1879 og Petersen & Dekke Tricotagefabrik i 1887.

Historikk

Eidsvåg Fabrikker, interiør
Av /Universitetsbibliotetket i Bergen.

Tomten i Eidsvåg hadde allerede vannfall, mølle og fabrikkbygninger. Etter ombygginger var produksjonen i gang med 25 vevstoler. Fabrikken fikk egen kraftstasjon i 1908.

Fabrikken ble en viktig trikotasjefabrikk på vestlandet. Det ble produsert vevd tøy i ulike kvaliteter, fra sengetøy til konfeksjonsstoff. Fabrikken skal ha vært først ute i Norge med å lage «finere kamgarns kjoletøyer».

Produksjonen ble lagt ned i 1972, og i dag driver selskapet Eidsvåg Fabrikker A/S blant annet utleie i de gamle lokalene.

Eidsvåg Fabrikker, interiør
Av /Universitetsbibliotetket i Bergen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg