Faktaboks

Det norske hageselskap
Hageselskapet
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
06.02.1884
Daglig leder
Tron Hirsti
Styreleder
Henry Andreas Tendenes

Det norske hageselskap, organisasjon med hovedoppgave å fremme hageglede, hagekultur og landskapspleie i Norge. Selskapet utgir bøker og skrifter for hageinteresserte, holder kurs, hagevandringer og driver studievirksomhet. Ved siden av rådgivningsarbeidet overfor hagedyrkere gir selskapet også råd innen den grønne sektor til kommuner, boligbyggelag og andre.

Selskapet har drevet en stor pionervirksomhet, og mange av dets tiltak er overført til spesialorganisasjoner eller til staten: skolehagearbeidet, kolonihagesaken, fruktdyrkingsutvalgenes arbeid, hagebrukets forsøksvesen, kvalitetskontroll i fruktomsetningen, med mer.

Hageselskapet ble stiftet i 1884 som Selskabet Havedyrkningens Venner. Navnet ble endret til Det norske hageselskap i 1939. Per 2014 har Hageselskapet cirka 360 lokale lag, 19 fylkesavdelinger og i alt cikra 25 000 medlemmer. Sekretariatet ligger i Oslo. Hageselskapet utgir tidsskriftet Norsk Hagetidend.

Eksterne lenker

Litteratur

  • Aspesæter, Olav: Det Norske hageselskaps historie 1884-1984, 1984, isbn 82-504-0664-8

Faktaboks

Det norske hageselskap
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg