Det felles europeiske rammeverket for språk (The Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment, eller CEFR) er en felleseuropeisk nivåskala som tar utgangspunkt i de fem språkferdighetene lytting, lesing, muntlig produksjon, muntlig samhandling og skriftlig produksjon.

Rammeverket, som ble ferdigstilt i 2001, foreslår en standard europeisk språkprogresjon som består av seks forskjellige nivåer fra «gjennombruddsnivået» A1 til «full mestring» C2.

Innføringen av Rammeverket for alle Europarådets medlemsland markerer en klar fokusendring i retning av en mer praktisk rettet språkopplæring. Gjennom en pragmatisk tilnærming i språkopplæringen ønsker Europarådet å skape et fellesskap der flerspråklighet sees på som en fordel og ikke en barriere mellom landene i Europa. Målet er å heve kunnskapsnivået og ferdighetsnivået for på den måten å styrke kommunikasjonen mellom kulturer og samfunn.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg