Den lengste reisen

Skjermbilde fra Den Lengste Reisen.

Artikkelstart

Den lengste reisen er en norskprodusert serie dataspill. Spillene er eventyrspill, og de ulike spillene i serien følger forskjellige figurer som lever i og beveger seg mellom to parallelle verdener: Stark og Arcadia. Stark er basert på en framtidsversjon av vår egen planet, og er drevet av teknologi og vitenskap. Arcadia er derimot en fantasiverden som styres av magi.

Faktaboks

Også kjent som

engelsk The Longest Journey

De to første spillene i serien ble utviklet hos det norske spillselskapet Funcom. Drømmefall Kapitler-spillene ble utviklet den hos den Oslo-baserte utvikleren Red Thread Games.

Det første Den lengste reisen-spillet ble svært godt mottatt da det ble lansert i 1999, og det trekkes ofte fram som et av tidenes beste eventyrspill også hos internasjonale spillkritikere. Den lengste reisen regnes også for å være gjennombruddet til Ragnar Tørnquist, en av Norges fremste spilldesignere.

Den siste installasjonen i Den lengste reisen-serien, kjent som Drømmefall Kapitler, var det første spillet i serien som ble utgitt i et episodisk format. Det ble totalt gitt ut fem episoder mellom 2014 og 2016, før en oppdatert samlepakke med alle fem spill ble gitt ut i 2017.

Spill i serien

  • 1999: Den lengste reisen
  • 2006: Drømmefall: Den lengste reisen
  • 2014–2017: Drømmefall Kapitler

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg