DOC er en italiensk-kontrollert opprinnelsesbetegnelse for vin som ble tatt i bruk i 1963.

Den omfatter vin fra over 300 appellasjoner. De distriktene som regnes som de mest anerkjente betegnes med DOCG. Stadig nye distrikter tas med i ordningen. Bestemmelsene inneholder regler for bruk av druesorter, avkastning, tillatt volumprosent alkohol, syreinnhold og lignende. Regelverket har mye til felles med franskmennenes AC eller AOC (Appellation Contrôlée) og tyskernes QbA. Både DOCG og DOC ligger under klassifiseringen DOP, Denominazione di Origine Protetta, som også dekker øvrige landbruksprodukter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg