QbA, fork. for ty. Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete, kvalitetsviner fra 13 forskjellige definerte vinregioner i Tyskland. QbA-viner må sensorisk godkjennes av en av flere kontrollkomiteer i de tyske vindistriktene. Ved godkjennelse gis det undersøkte vinpartiet et kontrollnummer (AP-nr.) som senere må følge partiet, bl.a. på etikettene. Gjelder ikke ved tapping i Norge pga. avtale mellom tyske og norske myndigheter. For å kunne klassifiseres som QbA-vin, må mosten som har dannet grunnlag for vinen, ha en viss mengde sukker uttrykt som Grad Oechsle. Hele 95 % av all tysk vin er QbA eller bedre (QmP).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.