Copenhagen Suborbitals

Copenhagen Suborbitals flytende oppskytningsplattform Sputnik med en startklar rakett i Østersjøen. Bildet er tatt i juni 2011.

/Copenhagen Suborbitals.

Artikkelstart

Copenhagen Suborbitals er den ene av to danske foreninger for rakettamatører, stiftet 1. mai 2008 av Kristian von Bengtson og Peter Madsen. På grunn av intern uenighet brøt Madsen etter en tid ut og stiftet den andre foreningen. Begge holder til i et industriområde ved København, og har som formål å utvikle og bygge forholdsvis små, enkle bæreraketter og en kapsel som kan frakte et menneske ut i rommet, det vil si til en høyde av minst 100 kilometer, i en suborbital bane.

For Copenhagen Suborbitals vedkommende var de første rakettene drevet av hybride motorer (se rakettmotorer), i senere år har foreningen satset på væskemotorer: Nexø I skal demonstrere teknologi for en noe større rakett kalt Spica, som er tenkt brukt i oppskytningen av en bemannet kapsel. Prøveoppskytningene har funnet sted fra en flytende plattform i Østersjøen øst for Bornholm. Den bemannede kapselen vil lande i sjøen ved hjelp av et fallskjermsystem.

Finansieringen skjer gjennom frivillig innsats, medlemskontingenter, sponsing og gaver.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg