Faktaboks

Uttale
bˈurgos.

Burgos er en del av den autonome regionen Castilla-León, som også omfatter enklaven Treviño i provinsen Álava. Provinsens areal er 14 292 kvadratkilometer og innbyggertallet er 356 100 (2018). Viktigste byer er hovedstaden Burgos og Miranda de Ebro.

Provinsen består til størstedelen av en høyslette (Meseta), avgrenset av elvene Ebro i nord og Duero i sør. Det dyrkes hvete, rug, sukkerbeter med mer, og langs elvene Duero og Arlanza også vindruer. I høylandet drives det fedrift og skogbruk. Andre industrigrener er utvinning av brunkull, skifer, leire og salt i mindre skala, samt noe tekstilindustri og metallindustri.

Det finnes et oljefelt ved Ayoluengo, 65 kilometer fra byen Burgos, som har vært i drift siden 1964. Kjernekraftverket ved Garoña (1971) ble stengt i 2013 (se artikkel om Kjernekraftverk i Spania).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg