Faktaboks

Aurora Mikalsen
Født
21. mars 1996, Kristiansund
Aurora Mikalsen
Aurora Mikalsen i åpningskampen mot New Zealand i VM 2023.
Aurora Mikalsen
Av /Reuters/NTB.

Aurora Mikalsen er en norsk fotballspiller, som er målvakt for Brann og det norske landslaget.

Hun har vunnet Toppserien med Sandviken og Brann og var Norges førstemålvakt under VM i 2023.

Klubbkarriere

Aurora Mikalsen spilte barnefotball i Clausenengen og gikk senere til Arna-Bjørnar, hvor hun fikk sin debut i Toppserien som 17-åring i 2013. Hun returnerte til Clausenengen, før hun gikk til Kolbotn i 2016.

Etter å ha trent med Manchester United i Oslo sommeren 2019 ble hun signert av den engelske klubben samme høst. Etter et år med kun én kamp i ligacupen gikk hun videre til Tottenham sommeren etter. Hun ble andrevalg i Tottenham også, men spilte fem kamper for klubben i Women′s Super League.

Mikalsen kom til Sandviken sommeren 2021 og ble seriemester med klubben samme sesong. Året etter vant de både serie og cup, da som Brann.

Landslagskarriere

Mikalsen ble første gang tatt ut i en tropp til A-landslaget i februar 2018, men debuterte først mot Portugal i februar 2022. Hun var med i troppen til EM 2022, uten å spille. Da Hege Riise ble landslagstrener, ble Mikalsen førstevalg i mål. Hun spilte alle Norges fire kamper under VM i 2023. I 2024 mistet hun plassen som førstekeeper til Cecilie Fiskerstrand under den nye landslagstreneren Gemma Grainger.

Fakta

  • A-Landskamper: 20. Mål: 0 (per juni 2024)
  • Aldersbestemte landskamper: 45. Mål: 0

Klubber som spiller

Største meritter

  • Seriemester 2021 med Sandviken og 2022 med Brann.
  • Norgesmester med Brann 2022.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg