Faktaboks

Anna Thorvaldsdottir

Anna S. Þorvaldsdóttir

Født
11. juli 1977, Akranes, Island
Anna Thorvaldsdottir.
.

Anna Thorvaldsdottir er en islandsk komponist, særlig kjent for orkestermusikk hvor hun i et moderne tonespråk drar veksler på klangflatemusikalske og spektralistiske elementer for å sette klangen og de klanglige transformasjoner i sentrum.

Viktige orkesterverk er Dreymi (2009), Hrim (2010) og AERIALITY (2010-11). Thorvaldsdottir har også skrevet kammermusikk og en del elektronisk musikk. I 2015 ble operaen UR_ fremført på Den norske opera & ballett under Ultimafestivalen i Oslo.

I 2012 mottok hun Nordisk råds musikkpris for Dreymi. Juryen begrunnet tildelingen med at Thorvaldsdottir skriver seg inn «i en nordisk orkestertradisjon som henter klangfarger både fra den elektroniske musikken og fra naturlydene i den nordiske folkemusikken», og at verket er «særlig unikt i hvordan det makter å bygge opp og folde ut en stor form innenfor en tid som tilsynelatende står stille.»

Thorvaldsdottir har sin utdannelse fra University of California, San Diego, hvor hun blant andre studerte med Lei Liang og Rand Steiger.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg