Årsberetning er en framstilling av en organisasjons virksomhet i løpet av et år. Regnskapspliktige virksomheters årsberetning legges fram av styret sammen med årsregnskapet på den årlige generalforsamlingen.

I årsberetningen skal alle opplysninger som er viktige for å bedømme selskapets stilling og resultat gis, i tillegg til de opplysninger årsregnskapet gir. Årsberetningen er offentlig og skal leveres til Regnskapsregisteret.

Regnskapsloven av 17. juli 1998 stiller opp en rekke krav til innholdet i årsberetningen. Det skal gis opplysninger om arten av virksomheten og hvor virksomheten drives, samt om forutsetningen om fortsatt drift. Det skal gis opplysninger om arbeidsmiljøet og om forhold ved virksomheten som påvirker det ytre miljø.

Store foretak skal i tillegg gi en utfyllende redegjørelse for årsregnskapet dersom en slik redegjørelse er av betydning for å bedømme stilling og resultat.

Det skal gis en redegjørelse i årsberetningen som gir grunnlag for å vurdere den regnskapspliktiges fremtidige utvikling, og årsberetningen skal inneholde forslag til anvendelse av overskudd eller dekning av tap.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg