Trappistøl er et alkoholrikt øl, 6–9 volumprosent, laget av fire belgiske og et nederlandsk bryggeri. Det er overgjæret med gyllent brunt utseende og god fylde.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Einar Gustafsson

Hei. Informasjonen i denne artikkelen stemmer ikke. For det første: det er 12 bryggerier som i dag kan titulere seg som trappistbryggerier. Sju av dem - seks fra Belgia og ett fra Nederland - er i særklasse mest kjent, men det er også fem andre fra Nederland, USA, Storbritannia, Italia og Frankrike som har kommet til i senere år. Det er riktig at ølet er overgjæret med god fylde, men det er ikke nødvendigvis brunt, flere er også lyse. Alkoholprosenten som oppgis er heller ikke riktig: den ligger mellom 5 og 11 prosent. Se trappistordenens egen oversikt for oppdatert informasjon: http://www.trappist.be/en/pages/trappist-beers

svarte Anne Eilertsen

Tusen takk for innspill! Vi har dessverre ikke noen fagansvarlig for øl, det er derfor artikkelen ikke har blitt oppdatert på lenge. Jeg skal se på lenken du kommer med. Vennlig hilsen redaktør Anne Eilertsen.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg