Metallica

Metallica på scenen under Roskilde-festivalen i juni 2003. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Thrash metal er en undersjanger av heavy metal. Den oppstod i USA, hovedsakelig San Francisco, tidlig på 1980-tallet. Thrash metal er en ekstrem variant av tradisjonell heavy metal og kjennetegnes av raske tempi, aggressiv vokal og hurtig, rytmisk gitarspill. Det er sannsynlig at musikkens voldsomhet har inspirert sjangerbetegnelsen.

Bandene Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax regnes som de største bandene innen sjangeren. De var alle hovedsakelig inspirert av nyere britiske heavy metal-band og punk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Yngve Jarslett

Jeg har ofte blitt litt forvirret over hva som regnes som thrash metal og hva som ikke er det, men så vokste jeg opp i en tid hvor metal ikke hadde hundrevis av undersjangre. Det eneste holdepunktet jeg har som jeg regner som en tydelig definisjon er den raske og tekniske riffingen, og som jeg har regnet for det viktigste elementet. Jeg så et intervju med vokalisten i Overkill, Bobby Blitz, som selv har sagt at Overkill ikke er et thrash metal band selv om de ofte regnes som et, hvor han definerte thrash metal mer som en motkultur mot de amerikanske hair metal-bandene, og de såkalte fire store var vel noe som var lansert av MTV, muligens av samme grunn

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg