Squash

Opplysningskontoret for Frukt og Grønnsaker. Begrenset gjenbruk

Squash, samlenavn for en del gresskararter, især slike med forholdsvis små, ca. 20 cm lange frukter med mild smak og fint kjøtt, motsatt pumpkin, med sterk smak eller grovt kjøtt. Den slangeagurklignende grønnsaken som har blitt vanlig i Norge, tilhører for det meste arten Cucurbita pepo og kalles squash, sommersquash eller courgette. Denne spises umoden, har tynt skall og liten holdbarhet, og finnes i varianter med grønt, grønnstripet eller gult skall. Squash kan brukes rå (f.eks. i salat), stekt, kokt eller ovnstekt og da ofte fylt med kjøtt eller fisk. Vintersquash (vintergresskar) spises godt moden, har tykt, hardt skall, kan lagres til utpå vinteren.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.