Regneark er dataprogram for å håndtere tall og formler i tabeller. Betegnelsen brukes også om dokumentet laget av et slik program. En celle i et regneark kan inneholde tekst, et tall eller en formel som henviser til en eller flere andre celler. Formlene kan være aritmetiske, statistiske, logiske osv. Regneark brukes til alle slags omfattende beregningsoppgaver, som budsjettering, anbudsberegninger m.m. De brukes også som erstatning for enkle databaser. En regnearkmodell er et regnearkdokument der man kan variere verdien til bestemte parametere for å få svar på spørsmål av typen «hva skjer med likviditeten vår dersom omsetningen faller med 5 prosent og lånerenten stiger med et halvt poeng?».

Faktaboks

Etymologi
fra engelsk spreadsheet
Også kjent som
ruteark, Excel-ark

Et eksempel på et regneark er Microsoft Excel.

Regnearkprogrammer kan innstilles til å hente data fra databaser, foreta beregninger på dem, og fremstille resultatene i tabell- eller grafisk form. Dokumentene kan inneholde et stort antall gjensidig relaterte tabeller på hvert sitt ark.

Regneark var den anvendelsen som førte til mikromaskinens (PC-ens) gjennombrudd tidlig i 1980-årene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg