Multilevel-marketing er en form for direktesalg der det utvikler seg et nettverk («matrise» eller «pyramide») av distributører. Nettverket danner seg ved at personer blir rekruttert som distributører der hver distributør igjen blir oppmuntret til å rekruttere nye distributører. I noen tilfeller ligger en del av motiveringen i at hver distributør tjener en viss prosentandel av den samlede omsetningen som alle etterfølgende distributører skaper i tillegg til provisjon av eget salg.

Faktaboks

Også kjent som
MLM nettverkssalg

Det har hendt at slike nettverk har vært brukt som kamuflasje for pyramidespill, eksempelvis The 5 % Community (T5PC). En har da forsøkt å unngå forbudet mot pyramidespill ved å la nettversmarkedsføring av produkter inngå som en underordnet del av spillet. De fleste innen nettverkssalg skal likevel drive en etisk forsvarlig virksomhet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg