Greyhound er en hunderase, som tidligere ble kalt engelsk mynde. Rasen kan spores tilbake til den assyriske og egyptiske kulturepoken. Den er beskrevet ved vår tidsregnings begynnelse i Hellas. Med romerne kom rasen til Storbritannia, hvor den ble beskrevet allerede på 800-tallet. Greyhounden er veddeløpshunden fremfor noen; i engelsktalende land er greyhoundløp med totalisator en populær folkesport med enorme beløp i omsetning (se hundeveddeløp).

Opprinnelsen til rasenavnet er uklar, men det har ikke med fargen grå å gjøre (eng. grey, 'grå'); antakelig er det avledet av det angelsaksiske grech, tilsvarende det norrøne grey, tispe.

Den er utpreget elegant, men muskuløs. Mankehøyde for hannhunder er 71–76 cm, og for tisper 68–71 cm. Den har langt skalleparti, svakt markert stopp og langt snuteparti. Øynene er middels store. Den har tynne rosenører og lang, tynn hale som bæres i sabelform. Pelsen er kort og tett og er svart, hvit, rød, blå, beige, tigret eller noen av disse fargene kombinert med hvite tegninger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.