Trafikkskilt nummer 334 «Forbikjøringsforbud». Forbudet gjelder forbikjøring av motorvogn som har flere enn to hjul. Forbudet gjelder ikke forbikjøring som etter trafikkreglene lovlig kan skje til høyre. Forbudet gjelder fram til skilt 336 «Slutt på forbikjøringsforbud», eller over en strekning som angitt med underskilt.
.

Forbudsskilt er veitrafikkskilt som angir et forbud på vedkommende veistrekning eller sted. Skiltene er som oftest sirkelformede med hvit bunn, rød bord (kant) og svart tekst eller symbol. Skiltet kan ha et rektangulært underskilt for å klargjøre betydningen eller for å utvide eller begrense forbudet.

Forbudsskiltet plasseres på høyre side av veien og gjelder vanligvis fra der det er plassert og til nærmeste veikryss. Skilt med for eksempel forbikjøringsforbud gjelder over en strekning angitt med underskilt eller til et særskilt skilt «Slutt på forbikjøringsforbud», utformet i grå farge uten bord og med samme symbol som forbudsskiltet, men med fire svarte skråstreker.

Ofte forekommende forbudsskilt er fartsgrenseskilt, skiltet «Stans forbudt» og «Parkering forbudt».

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Helde, Roger (2019): Juss i veitrafikk og trafikkopplæring. Fagbokforlaget. ISBN: 9788245023084, Finn boken

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg