Finansieringsbevis er en skriftlig bekreftelse til en potensiell låntaker om hvor mye han/hun kan få låne. Det er basert på en forhåndsvurdering av hvor mye en person kan få innvilget i lån av banken eller finansinstitusjonen som har utstedt beviset.

Faktaboks

Også kjent som

lånebevis

Finansieringsbevis brukes ved boligkjøp i forbindelse med budgivning dersom boligkjøpet forutsetter opptak av lån. Et gyldig finansieringsbevis gjør at budgiver kan legge inn bud på en bolig uten forbehold om finansiering. Finansieringsbevis brukes også i forbindelse med bilkjøp og er nyttig for personer som skal kjøpe bil og som vurderer ulike alternative tilbud.

For å få et finansieringsbevis, må en søke banken om dette og gi relevante opplysninger om ens finansielle situasjon. Et finansieringsbevis gjelder som regel i en tidsbegrenset periode, ofte i inntil tre måneder.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg