Felt er i geografisk analyse betegnelse på variabel som i prinsippet har en verdi på ethvert sted, og der verdien varierer kontinuerlig over hele flaten. Feltvariabler framstilles kartografisk ofte som isolinjekart med linjer som trekkes gjennom punkter med samme verdi. Høyde over havet er et eksempel på et kontinuerlig geografisk felt. Fordi høyden ikke er målt for ethvert punkt, benyttes ulike metoder for interpolasjon for å beregne verdien av mellomliggende punkt.

En skiller mellom skalare felt som angår én variabel (for eksempel høyde) og vektorfelt som for hvert punkt har både en verdi og en retning (for eksempel høyde og helningsretning).

I et geografisk informasjonssystem realiseres feltvariabler normalt som raster, der hvert piksel er gitt sin variabelverdi. Noen systemer kan også lagre flere verdier for hver celle, slik at samme raster kan inneholde flere felt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg