Escargot
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Escargot er et fransk ord for snegler. Som oftest den store vinbergsneglen når de serveres som matrett. Den må gå et par dager uten føde for å renses; deretter kokes den i skallet. Escargot serveres gjerne gratinert i hvitløksmør.

Faktaboks

Uttale
ɛskargˈå

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Lauritz S. Sømme

er egentlig navnet på en rett laget av vinbergsnegl. Brukes ofte som forrett i Frankrige.

svarte Ida Jackson

Det har du helt rett i, Lauritz! Man kan ikke spise hvilken som helst snegl. Takk for at du la merke til dette - jeg retter opp, utvider og lenker til Vinbergsnegl!

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg