Dunker

Dunker Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /KF-arkiv ※.

Dunker er en norsk harehundrase. Den har navnet etter Wilhelm Dunker, som i 1820-årene begynte oppdrett av rasen basert på lokale harehunder og en dalmatinerlignende hund kjøpt av en sigøyner. Med sistnevnte hund ble det droplete (blomstrede) fargemønsteret som er karakteristisk for rasen innført. Lenge var mønsteret obligatorisk, men da det ikke lar seg renavle, har man måttet tillate også andre fargemønstre.

Beskrivelse

Den er rektangulær i formen og er sterk, men ikke tung. Ideal mankehøyde er 53 cm for hannhunder og 50 cm for tisper. Den har markert hode med svakt hvelvet skalletak og tydelig, men ikke skarp stopp. Den har middels langt snuteparti og forholdsvis store øyne, helst mørke, men blåhvit iris er tillatt hos droplete hunder. Ørene er middels høyt ansatte og middels lange. Halen er rett eller svakt oppbuet. Dunkeren har kort, rett, grov pels. Pelsen er svart eller droplet med blakke og hvite tegninger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg