Deltakerloven er en norsk lov som gir regler for hvem som kan delta i næringsmessig fiske gjennom ulike deltakeradganger eller konsesjonsordninger. Loven gir videre hjemmel til å begrense kapasiteten i flåten. Lovens formål er å tilpasse fangstkapasiteten til ressursgrunnlaget, og gjennom økt lønnsomhet og verdiskapning trygge bosetning og arbeidsplasser i kystdistriktene, samt å legge til rette for at høstingen av de marine ressursene skal komme kystbefolkningen til gode.

Faktaboks

Fullt navn
lov om retten til å delta i fiske og fangst
Kortnavn
deltakerloven
Forkortelse
deltl.
Også kjent som

lov 26. mars 1999 nr. 15 om retten til å delta i fiske og fangst

Trådt i kraft
01.01.2000
Lovdata-ID
NL/lov/1999-03-26-15

Det følger av loven at det kreves ervervstillatelse fra departementet (for tiden Nærings- og fiskeridepartementet) for å kunne driver ervervsmessig fiske eller fangst. Det følger også av loven at det er en aktivitetsplikt. Det innebærer at ervervstillatelse bare kan gis til den som har drevet ervervsmessig fiske eller fangst på eller med norsk fartøy i minst tre av de siste fem årene og fortsatt er knyttet til fiske- og fangstyrket.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg