Amerikansk Staffordshire terrier
Av .
Lisens: CC BY SA 4.0

Amerikansk staffordshire terrier er en hunderase, opprinnelig en blanding av terrier og bulldog. Den kalles/forkortes: amstaff.

Faktaboks

Også kjent som

amstaff

Amerikansk Stafforshire Terrier er utstillingsvarianten av Amerikansk Pit Bull Terrier. I 1935 ble Staffordshire Bull Terrier anerkjent som egen rase i USA. Senere da det ble bestemt at man også skulle registrere den mindre varianten, Engelsk Staffordshire Bull Terrier, valgte man å registrere den større som Amerikansk Staffordshire Terrier for å kunne skille mellom disse to. Dette skjedde i 1972.

Rasen, og blandinger av rasen, er forbudt i Norge gjennom Forskrift om hunder, en forskrift til hundeloven.

Beskrivelse

Mankehøyde på tisper er ca 43–46 cm, og hannhunder 46–48 cm. Den har en bastant og kraftig kropp, bred skalle, og meget velutviklet kinnmuskulatur. Den har et middels langt snuteparti, små rosenører, normalt vinklede ben med kraftig muskulatur og kort tett pels. Alle farger er tillatt.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kilder

  • Desmond Morris (2001) The Ultimate Dictionary of Over 1000 dog breeds. Ebury Press
  • Rasestandard NKK

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg