Faktaboks

Woodford
Uttale
'wʊdfəd
Etymologi
Et vadested (ford) over elva Roding.

Woodford er en av Londons ytre bydeler, nordøst for sentrum, i Redbridge bykommune. Det er et boligområde med blandet bebyggelse og har stasjon på undergrunnsbanen Central Line. Woodford Bridge, Woodford Green, Woodford Wells og South Woodford betegner ulike deler av området.

Winston Churchill var Woodfords parlamentsmedlem gjennom fire årtier midt på 1900-tallet.

Historie

Hurst House
Av .
Lisens: CC BY NC ND 2.0

Bydelen er en sammensmeltning av tidligere spredte landsbyer i og ved skogområdet Epping Forest. Den historiske kjernen ligger omkring Woodford Bridge, der det på 1200-tallet ble bygd bru over elva Roding. Allerede før 1700 begynte velstående londonere å bygge seg villaer og landsteder i Woodford. Noen av disse står fortsatt, blant annet det staselige Hurst House fra 1714.

Da gjennomfartsveien Woodford New Road kom i 1829 og forstadsbanen kom i 1856, ble Woodford knyttet nærmere til London. Lokale myndigheter la imidlertid hindringer i veien for storstilt boligutbygging, og Woodford har beholdt et fasjonabelt preg – noe som skiller det fra andre bydeler på Londons østkant. I første halvdel av 1900-tallet ble større områder likevel lagt ut til boliger av en jevnere standard, særlig i den sørlige og østlige delen. Noe offentlig boligbygging etter andre verdenskrig.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg