Faktaboks

Winslow Homer
Uttale
hˈoumə
Født
24. februar 1836, Boston, USA
Død
29. september 1910, Prouts Necks, USA
The life line
Winslow Homer ble berømt for sine ofte sterkt heroiserende marinemalerier, som The Life Line (1870).
Av .

Winslow Homer var en amerikansk tegner og maler og regnes for å være en av USAs fremste malere på 1800-tallet. Homer var like mye en skildrer av naturen som mennesket.

Homer vokste opp i Boston. Som ung startet han karrieren på et trykkeri, først i Boston og senere i New York. I 1861 fikk han i oppdrag som kunstner for Harper's Weekly å skildre krigens grusomheter fra den amerikanske borgerkrigen. Kjent er maleriene Home Sweet Home og Prisoners from the Front.

Etter at krigen var over, jobbet Winslow Homer videre som illustratør for magasiner som Ballou's Pictorial og Harper's Weekly. Samtidig begynte han å få en karriere som billedkunstner. Uttrykksformen var realistisk og med kjølig koloritt. Han ble berømt for sine marinemalerier der han skildrer sjømannens og fiskerens kamp mot elementene, ofte sterkt heroiserende som i The Life Line, High Tide fra 1870.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Cikovsky, Nicolai, Jr., og Franklin Kelly (1996). Winslow Homer, Yale University Press

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg