Faktaboks

Winnipeg
Uttale
wˈinnipeg
Winnipeg
Winnipeg med museet for menneskerettigheter i forgrunnen.
Av .
Lisens: CC BY SA 4.0
Winnipeg
St. Bonifatius-katedralen i Winnipeg.
Av .
Lisens: CC BY SA 4.0

Winnipeg er en by i Canada som er hovedstad og største by i provinsen Manitoba. Den ligger der elvene Red River og Assiniboine møtes.

Byen har 705 244 innbyggere (2016), i storbyregionen 811 874 innbyggere (2016). Winnipeg er et av Canadas viktigste handelssentra, finanssentra og industrisentra.

Byen er også et viktig veiknutepunkt og jernbaneknutepunkt, og den har en internasjonal lufthavn. Et av verdens største kornmarkeder ligger i byen, i tillegg til møller, slakterier, jernbaneverksteder, maskinindustri, tekstilindustri, møbelindustri og annen industri.

Winnipeg er også et betydelig kulturelt senter, med symfoniorkester, Royal Winnipeg Ballet, Manitoba Theatre Centre, og sete for University of Manitoba (1877) og en rekke andre utdanningsinstitusjoner. Centennial Centre har kunstsenter, konserthall, naturhistorisk museum og planetarium. Årlig avholdes en internasjonal etnografisk festival og Folklorama, som er en årlig multikulturell festival.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg