Wealdstone er et område i London, i Harrow kommune, nordvest for bysentrum. Området hadde 11 394 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Wealdstone var et av de første stedene utenfor sentrale London som ble utbygd som forstad omkring jernbanen, da området fikk jernbanestasjon allerede i 1837. Utover på 1800-tallet spredte rekkehusbebyggelsen seg i alle retninger fra stasjonen. Mot slutten av århundret etablerte en del industri seg i Wealdstone; størst av disse var Eastman Kodak Company i 1891, som lenge var den største virksomheten i Wealdstone med opp til 6000 ansatte. Fabrikken ble nedlagt i 2016. Wealdstone har en stor minoritet av asiatisk, særlig indisk, opprinnelse.

I 1952 ble Wealdstone åsted for en av de verste togulykker i britisk historie, da tre tog kolliderte og 112 mennesker omkom.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg