WFS (Web Feature Service)

Artikkelstart

WFS, internasjonal standard for systemuavhengig utveksling av geografisk informasjon over internett. WFS gjør det mulig å hente data fra geografiske databaser og få dem tegnet opp som et kart på egen nettleser. I sin enkleste form kan en WFS-tjeneste levere ett eller flere kartlag, vist som skalerbar vektorgrafikk (svg) i nettleseren. En mer utviklet tjeneste åpner for transaksjoner mot databasen, slik at kartobjekter kan endres, slettes og opprettes. Det er også mulig å gjøre strukturerte spørringer mot databasen.

Overføring av data skjer ved at klientmaskinen kaller opp en WFS-tjener. Denne henter nødvendige data fra en eller flere geodatabaser og returnerer dataene kodet i det XML-baserte språket GML (Geography Markup Language).

WFS gjør det mulig å overføre og vise geografiske data fra ulike tilbydere, uavhengig av databasesystemer, plattformer og programvare. Kombinert med de beslektede tjenestene WMS og WCS kan WFS brukes til å generere sammensatte innsyn bestående av kart, flybilder og satellittbilder på brukerens nettleser.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg