Faktaboks

Vivianne Miedema

Anna Margaretha Marina Astrid Miedema

Født
15. juli 1996, Hoogeveen, Nederland
Vivianne Miedema i aksjon for det nederlanske landslaget.
/NTB/AP.

Vivianne Miedema er en nederlandsk fotballspiller som spiller for Arsenal og det nederlandske landslaget. Miedema regnes som en av de store målscorerne i internasjonal kvinnefotball.

Fakta

  • Landskamper: 111
  • Mål: 94 (per juli 2022)

Klubber

Klubbkarriere

Miedema debuterte for Herenveen da hun var 15. I sesongen 2013–2014 scoret hun 41 mål på 26 kamper, 17 år gammel. Hun var ønsket av en rekke klubber, men valgte Bayern München. Hun ble seriemester to ganger i Tyskland, og ble også toppscorer i Mesterligaen i sesongen 2016–2017.

I Arsenal har hun fortsatt å score, og hennes 74 ligamål (per juli 2022) er flest i Women's Super Leagues historie. Hun har også vunnet cupen og serien med Arsenal.

Landslagskarriere

Miedema debuterte på det nederlandske landslaget i 2013. Hun har scoret 94 mål for landslaget, mer enn noen annen mann eller kvinne.

I 2017 var hun sentral da Nederland ble europamester for første gang. Hun scoret mot England i semifinalen, og to mål i finalen mot Danmark. Hun var også viktig for Nederlands ferd mot VM-finale i 2019, og scoret blant annet to mål i kvartfinalen mot Italia. De tapte finalen 2-0 for USA.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg