Faktaboks

Veronica Maggio
Sandra Karin Veronica Bellemo
Født
15. mars 1981, Uppsala, Sverige
Veronica Maggio
Veronica Maggio i 2012
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0
CD

Veronica Maggio. och vinnaren är…

Veronica Maggio er en svensk vokalist og låtskriver. Hun har en sensuell stemme og lager fengende popmusikk med gode, personlige tekster.

Maggio, som har svensk mor og italiensk far, vokste opp i Uppsala. Hun albumdebuterte med Vatten och bröd i 2006, og slo gjennom i Norge 2009 med det soulinspirerte albumet Och vinnaren är... (2008), mye takket være singlen Måndagsbarn, som gikk til topps her. Også oppfølgeralbumet Satan i gatan (2011) ble en suksess i Norge, i likhet med den første singlen fra albumet, Jag kommer.

I 2013 ble det andreplass i Norge for albumet Handen i fickan fast jag bryr mig. Hun fulgte opp med Den första är alltid gratis i 2016. I juni 2019 ga Veronica Maggio ut minialbumet Fiender är tråkigt. Hun fulgte opp høsten 2021 med første del av et nytt album: Och som vanligt händer det något hemskt (Kapitel 1).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg