Semic ga ut det første «Valhall»-albumet i 1979, samme år som det ble utgitt i Danmark.
Semic ga ut det første «Valhall»-albumet i 1979, samme år som det ble utgitt i Danmark.
Av .

Valhall er en dansk tegneserie bygget på norrøn mytologi. Serien ble skapt i 1977 av Peter Madsen (f. 1958) og forfatterne Henning Kure (f. 1953) og Hans Rancke (1956–2015).

Faktaboks

Også kjent som

Valhalla

Det første albumet, Ulven er løs, kom i 1979, mens det femtende og avsluttende bindet, Volvens syner, som skildrer Ragnarok, kom i 2009. Hvert album inneholder en historie som bygger på en gammel myte, men hvor Madsen og medforfatter Per Vadmand (f. 1944) har diktet til atskillig.

Valhall er Nordens mest omfattende og suksessfulle albumserie i den fransk-belgiske humoristisk-episke tradisjonen, og bare det første albumet i serien har solgt over 100 000 kopier i Danmark, og er oversatt til ti språk. I 1986 kom den helaftens tegnefilmen Valhalla, regissert av Madsen og Jeffrey James Varab, og i tillegg er det laget tolv album med bifiguren Quark.

Alle albumene finnes i norsk oversettelse, samt en påkostet samleboks.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg