Uncharted er en serie dataspill der spilleren følger den amerikanske skattejegeren Nathan Drake, en etterkommer av oppdageren Sir Francis Drake, som leter etter skatter fra ulike legender. Spillene, som er action-eventyrspill, utvikles hovedsakelig av det amerikanske spillstudioet Naughty Dog og utgis til PlayStation av Sony Computer Entertainment.

Innhold og utvikling

Uncharted-spillene er hovedsakelig satt sammen av tre elementer: gåteløsning, skyting og dialog. Karaktergalleriet er en viktig del av serien, og i tillegg til Nathan Drake er blant annet Drakes venn og mentor Victor «Sully» Sullivan og journalisten Elena Fisher tilbakevendende figurer. Mange har trukket likheter mellom Uncharted-spillene og filmene om Indiana Jones, samt spillserien Tomb Raider.

Uncharted-spillene kan beskrives som filmatiske og nøye regisserte; spilleren har liten mulighet til å gjøre valg utover det utvikleren på forhånd har bestemt at skal skje. Til gjengjeld blir spilleren fortalt en nøye gjennomtenkt historie.

Det første spillet i serien, Drake's Fortune, ble utgitt i Nord-Amerika 19. november 2007, og ble regnet som et viktig spill i forbindelse med Sonys lansering av PlayStation 3-konsollen.

Mottakelse

Alle hovedspillene i Uncharted-serien har generelt blitt svært godt mottatt av både kritikere og spillere. Spesielt dialogene og samspillet mellom de ulike karakterene blir trukket fram som prisverdig.

Uncharted-serien har vært en stor kommersiell suksess, med over 41 millioner solgte kopier.

Hovedspill i Uncharted-serien

  • 2007: Uncharted: Drake's Fortune
  • 2009: Uncharted 2: Among Thieves
  • 2011: Uncharted 3: Drake's Deception
  • 2016: Uncharted 4: A Thief's End

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg