Svensk vokalist, gitarist og skuespiller fra Stockholm, først kjent som karismatisk og teatralsk leder av bandene Ebba Grön og Imperiet

I 1986 filmdebuterte Thåström i Den frusna leoparden. Imperiet ble oppløst i 1988, og året etter solodebuterte han albumet Thåström, som inneholder den kjente singlen Alla vil till himlen.

Våren 1990 flyttet Thåström til Amsterdam for å få ny inspirasjon. Han overrasket mange med den støyende, synthdominerte plata Xplodera mig 2000, som bare fant nåde hos de spesielt interesserte. Det soundet fortsatte på Peace, Love And Pitbulls, som også var preget av death metal og industrial rock. Albumtittelen ble navnet på gruppa Peace, Love & Pitbulls. Mens Thåström bodde i København i 1993–97 ga de ut to engelskspråklige album med beinhard, metallisk og tidvis destruktiv industrial rock: Red Sonic Underwear (1994) og 3 (1997).

Vel tilbake i Stockholm gikk Thåström solo med De är ni som e dom konstiga, det är jag som e normal (1999). I 2002 kom oppfølgeren Mannen som blev en gris og albumet med musikken som han og Niklas Hell lagde til en teateroppsetning (1998) av Viktor Rydbergs roman Singoalla. Thåströms første livealbum På Röda sten kom i 2003. Hans musikalske uttrykk er nå mer tro mot rockens røtter, men vokalen er fortsatt aggressiv og dynamisk.

Skebokvarnsv. 209 (2005) er et kritikerrost, akustisk album som er oppkalt etter adressen til huset han vokste opp i. De to neste nådde begge Topp 10 i Norge: Kärlek är för dom (2009) og Beväpna dig med vingar (2012). Livealbumet Som jordgubbarna smakade... kom også i 2012. Studioalbumet Den morronen debuterte på 1. plass i februar 2015. Oppfølgeren Centralmassivet kom i september 2017.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.