Faktaboks

Terje Formoe
Født
6. desember 1949, Fredrikstad

Terje Formoe, norsk artist, komponist og forfatter. Han begynte som visesanger, og platedebuterte i 1975. Har skrevet tekster for en rekke norske artister.

Formoe utgav barneplaten Livet er toppen (1983) som blant annet inneholdt slageren Juliussangen. Han var markeds- og underholdningssjef i Kristiansand Dyrepark fra 1984 til 1994, og oppnådde stor suksess med barneforestillingen Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga (1990; også utgitt på CD og video). Det samme gjaldt oppfølgeren Kaptein Sabeltann og hemmeligheten i Kjuttaviga (1994; Spellemannprisen), og Formoe har siden lagt stadig nye kapitler til denne sjørøversagaen.

Han har ellers skrevet familieforestillingen Kjell Pell Pottitskrell (1996), og utgitt vise-albumet Umaskert (2001). Tegnefilmen Kaptein Sabeltann, i regi av Stig Bergqvist, ble lansert i 2003.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg