TMS-system

Med et godt TMS-system kan transportoppdragene utføres på en effektiv måte.
Yrkessjåfør
Av .

TMS betyr transport management system og er en samlebetegnelse på systemer som håndterer praktiske oppgaver knyttet til planlegging, gjennomføring og oppfølging av transport- og logistikktjenester.

Slike systemer har en programvare som gjør det mulig å benytte aktiv flåtestyring, ordreplanlegging og sporing av gods samt en sjåførapp der sjåføren får sine ordre. Det er også vanlig med en kundeweb der kundene kan finne rapporter og informasjon om sine sendinger.

Systemet skal gi oversikt over ordrene og grunnlag for en effektiv turplanlegging. Videre vil det vise avregning av oppgjør for utførte ordre og kontroll av vekt, paller, distanser (km), geografiske soner, timeforbruk, dagspris osv.

Det er flere leverandører av slike systemer. Programvaren er også i stadig utvikling. De fleste profesjonelle logistikk- og transportbedrifter har slike systemer fordi det effektiviserer informasjonstjenestene knyttet til virksomheten. I tillegg gir det muligheter for å knytte kundene tettere til virksomheten.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg