Regionen Sud-Ouest i det sørvestlige Kamerun.
.
Lisens: fri

Sud-Ouest er en region (tidligere provins) i den sørvestre delen av Kamerun, som grenser til det sørøstlige Nigeria i vest. Regionen utgjør den sørlige av to engelsktalende regioner i det sørvestre Kamerun, og omtales derfor gjerne som regionen «Southwest». Folketallet er på 1 962 630 innbyggere (anslag fra 2020) over et flateinnhold på 25 410 kvadratkilometer. Regionshovedstaden er Buea. Kameruns høyeste fjell, Mount Cameroon, ligger i den sørlige delen av denne regionen, nær kysten og regionshovedstaden Buea.

Separatister i de to engelskspråklige naboregionene Sud-Ouest og Nord-Ouest har fra rundt 2017 vært involvert i en borgerkrigsliknende situasjon med regjeringshæren i Kamerun. Separatistene kjemper for en uavhengig stat de kaller Ambazonia. Dette har medført at mange av befolkningen har blitt interne flyktninger eller har flyktet til nabolandet Nigeria. FNs flyktningorganisasjon UNHCR anslo i 2020 at Nigeria totalt har 60 000 kamerunske flyktninger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg