.
Lisens: fri

Nord-Ouest er en region (tidligere provins) i Kamerun, med 2 332 799 innbyggere (projeksjon 2020) og med et flateinnhold på 17 300 km². Regionen Nord-Ouest utgjør den nordlige av to engelsktalende regionene i den vestre delen av Kamerun og er derfor mer kjent som Northwest. Regionhovedstaden heter Bamenda.

Regionen omfatter hovedsakelig høyland med Mount Oku som høyeste vulkanske fjell med en topp på 3 011 moh.

Næringslivet preges for en stor del av jordbruk men også av noe husdyrhold og kvegdrift.

Jordsmonnet preges, som i naboregionen Ouest, av fruktbar vulkansk jord med fruktbart klima karakterisert av moderat temperatur og mye nedbør, og dermed av mye dyrking av kaffe og kakao.

Største folkegruppe i regionen utgjøres av Bamileke-folket, som er splittet i en engelskspråklig del i denne regionen og i en franskspråklig del i naboregionen Ouest. Regionen omfatter ellers en rekke mindre etniske grupper, i en region preget av rik kultur og historie, med tradisjonsrike lokale høvdinger omtalt som fon, noe som har gitt de gamle rikene oppnavnet fondoms.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg