Skjelåtinden er et fjell som ligger sør på fjellryggen mellom Beiardalen og sidedalen til denne fra vest, Gråtådalen, på grensen mellom Beiarn og Meløy kommuner i Nordland. Høyeste topp er 1637 meter over havet og er høyeste fjell i begge kommunene.

Skjelåtinden ligger på nordgrensen til den sørvestre delen av Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Fjellet har flere mindre breer på nord- og særlig østsiden.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (6)

skrev Inge Strand

Denne artikkelen er tvetydig. S. står oppført som fjell i Meløy kommune, på grensen til Beiarn. Hvordan kan da S. bare være en fjelltopp i Meløy?Forslag:Skjelåtinden, fjell på grensen mellom Beiarn og Meløy kommune i Nordland. 1637 moh. Det høyeste punkt i begge kommuner.

svarte Svein Askheim

Jo, det er så, men angående høyeste punktet så regner vi med fjelltoppen og den ligger i Meløy, selv om fjellet også ligger i Beiarn. Det blir vanskelig å registrere fjell i flere kommuner.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg