Senter for fremragende forskning

Senter for fremragende forskning, er en status som Norges forskningsråd kan tildele et forskermiljø som vurdert etter kriterier fastsatt av Forskningsrådet anses for å holde særlig høyt nivå. Forskergruppen, som har felles ledelse og forskningsplan, får langsiktige og ekstra gode økonomiske betingelser.

Faktaboks

også kjent som:
SFF

Statusen tildeles for inntil ti år, og langsiktigheten skal sammen med de romslige økonomiske betingelsene gi grunnlag for å satse tungt på etablerte forskermiljø med stort potensiale. Ordningen er ment som et virkemiddel for å heve kvaliteten på norsk forskning og videreutvikle forskermiljø som allerede har vist seg som fremragende, for slik å kunne hevde seg på et høyt nivå internasjonalt, utvikle nye samarbeidsforhold og å styrke forskerrekrutteringen.

Ordningen kom i stand i 2002 med opprettelsen av de tretten første sentre som ble avsluttet i 2012. Hvert senter mottok årlig mellom seks og 20 millioner kroner, med et samlet årlig budsjett på 155 millioner kroner. Åtte nye sentre ble opprettet i 2007, tretten i 2013 og ti i 2017.

Aktive sentre

I 2017 er det 31 aktive sentre for fremragende forskning. Disse er (eksterne lenker i parantes):

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg