Scott Parker

Faktaboks

Scott Parker

Scott Matthew Parker

Født
13. oktober 1980, Lambeth, England

Scott Parker, tidligere engelsk fotballspiller, med posisjonen sentral midtbane på blant annet Chelsea, Tottenham og Fulham.

Parker var først og fremst kjent for sin enorme løpskraft, arbeidsinnsats og defensive kvaliteter.

Parker startet sin karriere ved å gå gradene i Charltons ungdomsavdeling. Hans førstelagsdebut kom i en alder av 17 år. Parker etablerte seg fort som en viktig del av førstelagstroppen, men gikk likevel på utlån til Norwich i 2000.

I Norwich spilte Parker seks kamper og skåret ett mål, før han fikk sitt virkelige gjennombrudd i Charlton i sesongen 2001/02. I januar 2004 gikk Parker til Chelsea, etter å ha spilt 145 kamper for Charlton.

Parker fikk noe spilletid i sin første sesong i Chelsea, men sesongen etterpå ble nesten totalt ødelagt av skader. Karrieren i Vest-London endte i 2005, etter 28 spilte kamper, da Parker skrev under for Newcastle. Han fikk med seg én Premier League-tittel fra tiden i Chelsea (2004/05).

I 2007 endte Parker opp med å skifte klubb nok en gang, og valgte å gå til West Ham. I West Ham storspilte Parker i flere år, og ble oppsiktsvekkende nok kåret til Premier Leagues beste spiller i 2010/11-sesongen, til tross for at West Ham rykket ned. Det førte til at Parker ble hentet til Tottenham i starten av sesongen 2011/12.

Selv om Parker debuterte for det engelske landslaget i 2003, etablerte han seg ikke der før i 2011. I sesongen 2011-2012 fikk han også bære kapteinsbindet i én kamp for England, mye på bakgrunn av hans viktige rolle i Tottenham-laget som endte på fjerdeplass i Premier League samme sesong.

I august 2013 signerte Parker for Fulham, etter at han ikke lenger var førstevalget på sentral midtbane for Tottenham. Han spilte for klubben i fire sesonger før han sommeren 2017 pensjonerte seg som profesjonell fotballspiller.

Scott Parker debuterte for England i 2003 og spilte totalt 18 landskamper.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg