Rick Nelson, amerikansk sanger, gitarist og låtskriver, oppvokst i California; først kjent som barnestjerne i foreldrenes radio- og fjernsynsshow. Han debuterte som plateartist i 1957, i en «snill» rock'n'rollstil, og fikk stor suksess i USA året etter med A Teenager's Romance/I'm Walkin' og Be-Bop Baby. I 1958-63 var han tenåringsidol med store internasjonale slagere som Stood Up, Poor Little Fool, Someday, Never Be Anyone Else But You, It's Late, Travelin' Man/Hello Mary Lou og It's Up To You. Dessuten medvirket han i flere filmer, bl.a. Rio Bravo (1959). Utover i 1960-årene kom han i bakgrunnen, men fra 1969 hadde Rick Nelson en viss suksess sammen med countryrockbandet The Stone Canyon Band. Garden Party ble en stor hit i 1972, og han fortsatte å gi konserter til han omkom i en flyulykke. Hans sønner Gunnar og Matthew hadde en viss suksess med rockebandet Nelson tidlig på 1990-tallet, og datteren Tracy Nelson er en kjent skuespiller.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

5. august 2011 skrev Bjørn Erik Ausland

Ricky Nelson debuterte med sin første plateinnspilling i april 1957 (I'm walkin')ikke 1956.

2. september 2011 svarte Georg Kjøll

Hei Bjørn Erik. Takk for kommentar og påpekning! Som du ser har fagansvarlig rettet opp årstallet i siste versjon av artikkelen.

Hvis du kommer over noen andre ting som burde rettes i artiklene våre kan du også foreslå endringer ved å trykke på knappen 'rediger' i høyre kolonne.

Med vennlig hilsen,

Georg Kjøll
Redaktør

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.