Rick Nelson, amerikansk sanger, gitarist og låtskriver, oppvokst i California; først kjent som barnestjerne i foreldrenes radio- og fjernsynsshow. Han debuterte som plateartist i 1957, i en «snill» rock'n'rollstil, og fikk stor suksess i USA året etter med A Teenager's Romance/I'm Walkin' og Be-Bop Baby. I 1958-63 var han tenåringsidol med store internasjonale slagere som Stood Up, Poor Little Fool, Someday, Never Be Anyone Else But You, It's Late, Travelin' Man/Hello Mary Lou og It's Up To You. Dessuten medvirket han i flere filmer, bl.a. Rio Bravo (1959). Utover i 1960-årene kom han i bakgrunnen, men fra 1969 hadde Rick Nelson en viss suksess sammen med countryrockbandet The Stone Canyon Band. Garden Party ble en stor hit i 1972, og han fortsatte å gi konserter til han omkom i en flyulykke. Hans sønner Gunnar og Matthew hadde en viss suksess med rockebandet Nelson tidlig på 1990-tallet, og datteren Tracy Nelson er en kjent skuespiller.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

5. august 2011 skrev Bjørn Erik Ausland

Ricky Nelson debuterte med sin første plateinnspilling i april 1957 (I'm walkin')ikke 1956.

2. september 2011 svarte Georg Kjøll

Hei Bjørn Erik. Takk for kommentar og påpekning! Som du ser har fagansvarlig rettet opp årstallet i siste versjon av artikkelen.

Hvis du kommer over noen andre ting som burde rettes i artiklene våre kan du også foreslå endringer ved å trykke på knappen 'rediger' i høyre kolonne.

Med vennlig hilsen,

Georg Kjøll
Redaktør

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.